Prästhöjden 2 utsett till Allmännyttans Bästa Bygge 2024

Priset Allmännyttans Bästa Bygge delas ut vartannat år för nyproduktioner i hela Sverige som färdigställts de senaste två åren. En jury har tittat på 12 olika kriterier, bland annat arkitektonisk gestaltning, anpassning till platsen, hållbarhet, nytänkande och lägenheternas funktionalitet. 2024 går detta nationella pris till Fristad, FRIBO och vårt Trygghetsboende Prästhöjden 2. En stor ära förstås och ett kvitto på att vi bygger attraktiva och kvalitativa hyresrätter. Lite som att vinna SM-guld i bostadsbyggande.

I sin motivering skriver juryn: ”Vackert och fint inplacerat intill skogen, där det syns att de boende trivs. Karaktären är en långt driven träarkitektur förankrad i den svenska träbyggnadstraditionen som tar den traditionella svenska träarkitekturen in i modern tid.”

Läs mer här: Vinnaren av Allmännyttans bästa bygge 2024 är utsedd | Sveriges Allmännytta (sverigesallmannytta.se)