Åsbovägen nominerat till Nordiska Bostadspriset

Trähusen på Åsbovägen i Fristad har blivit nominerade till Nordiska Bostadspriset som delas ut vartannat år. Det är den Nordiska Bostadsorganisationen, NBO, som har en jury som utser vinnaren. Två bostadområden ytterligare är nominerade – Eskolavägen i Helsingfors, Finland samt Treet i Bergen, Norge. Läs mer här:
http://www.sabo.se/aktuellt/nyheter_m/2016/jun/Sidor/Fristadbostader-nominerade-till-NBOs-bostadspris.aspx
” Vi hade höga ambitioner att bygga med så liten klimatpåverkan som möjligt. Vi insåg också att om vi kunde inspirera andra att våga tänka förnyelsebara material och ekologiskt hållbart så skulle miljövinsten bli så mycket större. Idag har vi haft över 3000 besökare på Åsbovägen vilket känns fantastiskt för en liten ort som Fristad. Nu senast var det en delegation från Kina som ville se och lära mer om att bygga stort i trä. Att våra hus nu uppmärksammas även inom NBO är ännu ett kvitto på att det vi skapat här i Fristad sticker ut.”, säger FRIBOs VD Kjell-Ove Sethson.
Vinnaren tillkännages på NBOs årskonferens i Helsingfors i början av september.
Det ekologiskt hållbara bostadsområdet Åsbovägen invigdes den 9 maj 2015. FRIBO lät bygga husen i trä med tanke på minsta möjliga miljöpåverkan sett ur ett livscykelperspektiv.