Företaget

Fristadbostäder AB är helägt av Borås Stad och är det kommunala bostadsbolaget i den norra delen av kommunen. Fristadbostäder, eller FRIBO som vi i dagligt tal säger, erbjuder prisvärda hyresbostäder, i naturskön miljö. Allt från 1 rum och kokvrå till fem rum och kök. Av totalt 640 lägenheter är 573 centralt belägna i Fristad och 67 i Borgstena, där vi även förvaltar en förskola. Våra hus är byggda under åren 1956-1992 och 2014-2023. De är arkitektoniskt välanpassade till sina områden.

Husen är med några undantag av radhuskaraktär, vilket ger en härlig känsla av småskalighet. Vår ambition är att alltid tillhandahålla ett välskött och välunderhållet boende, allt för våra hyresgästers bästa. Vårt bolag är självfinansierat genom hyresintäkter. Bolaget erhåller alltså inget ekonomiskt stöd från Borås Stad och dess invånare.

Stiftelserna Fristadshus och Borgstenahus grundades 1955 och ombildades 1995 till aktiebolag.

Eftersom vi som bostadsbolag hanterar olika personuppgifter omfattas vi av den lagstiftning som är gemensam för hela Europa och kallas GDPR. Genom att följa länken här nedan kommer du till en information som beskriver hur vi behandlar våra hyresgästers personuppgifter. Enligt dataskyddslagstiftningen är vi skyldiga att offentliggöra vårt dataskyddsombuds kontaktuppgifter; de nås på följande mailadress: dso@borasregionen.se
Information om behandling av personuppgifter
Information om behandling av personuppgifter.(PDF)

Är du intresserad av vår Års- & hållbarhetsredovisning för 2023 hittar du den här:

FRIBO Års- & hållbarhetsredovisning 2023.(PDF)

För att tydliggöra vår värdegrund har vi tagit fram en Handbok i etik & moral. Du hittar den här:
Handbok i etik & moral
Handbok i etik & moral.(PDF)