Åsbovägen

Åsbovägen är namnet på vårt relativt nya område som ligger på bästa läge, centralt i Fristad. Från Åsbovägen finns all service inom ett par hundra meter. Moderna lägenheter i spännande trähus som sticker ut från mängden. Husen har vunnit Miljöpris, blev prisade för Stadsbyggnadspriset i Borås 2015 och var bland 5 finalister till Årets Bygge i Sverige 2016. I september 2016 blev husen nominerade till Nordiska Bostadspriset som organisationen NBO delar ut vartannat år. Trähusen i Fristad var enda representant från Sverige i den tävlingen då de andra nominerade var från Norge resp. Finland.

Välkommen att ansöka om lägenhet i dessa nybyggda hus. Du använder samma ansökningsblankett som för våra övriga lägenheter och kryssar i rutan för Åsbovägen.

Totalt är det 44 st nya lägenheter på Åsbovägen, 24 st 2:or, 16 st 3:or och 4 st 4:or. Samtliga lägenheter är ljusa, med öppen planlösning och med en ovanligt stor och härlig balkong eller uteplats. Båda husen har hiss förstås vilket gör att alla lägenheterna har högsta tänkbara tillgänglighet. Husen är certifierade och fått 4 stjärnor enligt Borås Stads koncept ”Bokvämt”. Parkeringar med motorvärmare finns på området och möjlighet att ladda elbil finns i nära anslutning.

Ett byggnadsverk i trä kan upplevas med hela kroppen och alla sinnen. I trä finns en känsla, en doft, en berättelse. Det är ett material att vidröra, att vara nära. Det lever och rör sig. Trä är historiens och framtidens material, från det lilla till det stora – förnybart, tryggt och starkt. I ett hus av trä ryms historiens vingslag och framtidens möjligheter.