Hos FRIBO kan du ladda din elbil

När man bor i hyresrätt kan det vara svårt att äga en elbil då det ofta saknas möjlighet att ladda sin bil i anslutning till sin bostad. Detta har FRIBO tagit fasta på och idag finns det laddstolpar för elbil på 4 av våra bostadsområden – Prästskogsvägen, Åsboplan, Tärnavägen och Karlsberg.

Laddeffekten är 7,4 kW (32 amp) vilket ger en laddtid för en laddhybrid på drygt 2 timmar och för de flesta rena elbilar på 4-6 timmar.

Man startar och stoppar laddningen genom en appen ”Laddkoll” (information finns vid laddstolparna). Priset för den ström man får i laddstolparna är lägre än vad en privatperson betalar för ström i sitt vanliga elabonnemang.

Laddstolparna är offentliga vilket innebär att vem som helst kan nyttja dem, även om man inte är hyresgäst hos FRIBO. För tydlighetens skull vill vi påpeka att det endast är tillåtet att parkera vid laddstolparna under själva laddningen av sin bil, och bevakningsbolag kontrollerar detta.