Tankar efter händelsen med missfärgat vatten på Prästskogsvägen

Under tisdagen den 16 april reparerade Borås Energi & Miljö den trasiga värmeväxlaren som gjorde att grönt fjärrvärmevatten kom in i varmvattnet på Prästa.

Vi har förstått att många skrev på Facebook om händelsen när den uppstod på lördagen den 6 april. Driftstörningar på infrastruktur i samhället så som värme, vatten eller källsortering ska alltid Borås Energi & Miljö kunna ge information om. De har en särskild sida på sin webbsida för Driftstörningar: Privat – Borås Energi och Miljö (borasem.se)

Tyvärr spreds felaktiga uppgifter om att det gröna vattnet kunde avhjälpas genom att spola bort massor av vatten. Dessutom kom inte informationen ut om att den gröna färgen var ofarlig så tidigt som den skulle behövt komma ut. Många felaktiga rykten spreds på Facebook. Facebook är sällan en tillförlitlig källa för information.

För FRIBO är det en utmaning att nå alla hyresgäster snabbt med information och oftast hamnar vi i att lappen i trapphuset är den informationskanal som når flest. Även fribo.nu är en kanal vi använder flitigt som komplement till trapphuslappen.

Har du några tankar och funderingar kring ovanstående tar vi tacksamt emot dem via e-post eller telefon.