God Jul & Gott Nytt År till er alla!

I Mellandagarna, 27-28 dec, är kontoret stängt. Alla övriga dagar som inte är helgdagar gäller våra ordinarie öppettider (som du hittar under menyalternativet ”Kontakta oss”).

Vi är en del av Allmännyttans Klimatinitiativ!

Fossilfri allmännytta 2030 med Allmännyttans klimatinitiativ.
Nu lanseras allmännyttans gemensamma upprop för att minska utsläppen av växthusgaser. Detta ligger helt i linje med hur vi jobbar på FRIBO. Målet i Allmännyttans klimatinitiativ är att de allmännyttiga bostadsföretagen ska vara fossilfria senast år 2030 och att energianvändningen minskar med 30 procent. Vi har skrivet på en avsiktsförklaring för att sträva mot dessa mål. Hittills har 77 bostadsföretag från allmännyttan med över 311 000 lägenheter över hela landet anslutit sig.

Ny hyra för bilplatser från 1/1 2019

Tillsammans med Hyresgästföreningen har vi kommit fram till ny hyra för alla olika varianter av bilplatser inom FRIBOs områden. Den nya hyran gäller från 1 januari 2019 och syns därmed på de hyresavier som delas ut i mitten på december. Så här ser de nya hyrorna ut:

Benämning Ny hyra (kr/mån)
Vanlig p-plats 125
P-plats med el 185
Kallgarage utan el 240
Kallgarage med el 270
Carport med el 245
Varmgarage 390
MC-garage 100

Ny solcellsanäggning på plats

På Karlsberg har vi nu byggt färdigt vår senaste produktionsanläggning för förnyelsebar energi – en solcellsanläggning på 40 kW. Två tak för carportar används och anläggningen kommer producera ca 35 000 kWh per år i minst 30 år framåt. På Karlsberg skapas värme och varmvatten i 12 st bergvärmepumpar. Det innebär att den el som värmepumparna behöver för att fungera nu kommer att hämtas från solljuset. En smart, ekonomisk och hållbar lösning.

Nya öppettider

Nu har vi åter långöppet på kontoret på torsdagar. Nytt för hösten är att på onsdagar är kontoret stängt men då svarar någon av våra fastighetsskötare i telefonen istället.

mån, tis, fre 10:00 – 15:00
onsdagar kontoret stängt men telefonväxeln öppen, det finns möjlighet att boka en tid för att träffa oss
torsdagar 08:30 – 16:45
lunchstängt mellan 12:30 – 13:30

Välkommen!

Varning för bedragare som ringer

Det finns hyresgäster hos FRIBO som fått telefonsamtal där någon påstår att de behöver komma in i lägenheten för att åtgärda nåt som har med telefon att göra. Personen som ringer har pratat om att det gamla kopparnätet är på väg att kopplas bort och för att telefonin ska fungera behöver de göra ett ingrepp. VARNING. Detta är bara bedragare som vill komma in i lägenheten.

Alla FRIBOs lägenheter är redan förberedda för framtidens telefonteknik. Genom den fiberanslutning som finns i lägenheten kan man köpa fastnäts-abonnemang, sk. IP-telefoni. Ni kan läsa mer och beställa detta på www.splitvision.se

Sannolikt kommer dock den gamla telefontekniken genom kopparnätet fungera i flera år till.

Trevlig sommar!!!

Här följer sommarens öppettider för FRIBOs kontor:

Perioden 18/6-31/8 – måndag till fredag kl. 10:00-15:00 med lunch mellan kl. 12:30-13:30.

Kontoret är helt stängt vecka 31 och 32. Fastighetsskötare finns dock på plats under hela sommaren, även de veckor när kontoret är stängt. Vid verkligt akuta fel utanför vanlig arbetstid – ring Securitas på nummer 010-470 51 05.

Trevlig sommar önskar vi på FRIBO alla våra hyresgäster och övriga kontakter i samhället!

Måndag 28 maj – kontoret öppnar först kl. 14

Kontoret stängt fram till kl. 14 måndagen den 28 maj. Telefonväxeln hålls öppen men vi ber om tålamod om det tar lite längre tid än vanligt att komma fram. Det kommer vara våra fastighetsskötare som svarar i telefonen.

Kristi himmelsfärdshelgen – kontoret stängt

Onsdagen den 9/5 stänger kontoret kl. 13:00.

Torsdagen den 10/5 har vi helgstängt.

Fredagen den 11/5 är en klämdag som vi också har stängt.

Välkommen till oss måndagen den 14/5 igen.

Trevlig helg!

Valborg och 1 maj – kontoret stängt

På Valborgsmässoafton den 30 april och 1 maj är kontoret stängt. Vi hälsar våren välkommen.

Onsdagen den 2 maj har vi öppet som vanligt igen, 8:30 – 16:45. Välkommen då!

Avbrott kabel-tv – viktig info

Tisdagen den 10 april kl. 10-12 kommer Sappa, som är kabel-tv-leverantör för alla våra lägenheter, utföra ett underhållsarbete som innebär avbrott i sändningarna.

Glad Påsk

FRIBO vill önska alla våra hyresgäster och övriga kontakter i samhället en härlig påsk.

Kontoret stänger kl. 13 på Skärtorsdagen och öppnar åter tisdagen den 3 april kl. 10:00.

FRIBOs första Års- & hållbarhetsredovisning

Sedan 2001 har vi gjort separat Årsredovisning och en Miljöredovisning varje år. Från och med 2017 har Miljöredovisningen blivit en Hållbarhetsredovisning där även sociala aspekter tas upp. Dessutom bakar vi ihop Årsredovisningen och Hållbarhetsredovisningen till en gemensam trycksak vilket är logiskt då hållbarhet även handlar om ekonomi. Allt hänger ihop.

Vill du läsa vår Års- & hållbarhetsredovisning för 2017 hittar du den här:
Års- & hållbarhetsredovisning 2017
FRIBO Års- & hållbarhetsredovisning 2017.

Entreprenörsträff

FRIBO har träffat några av våra viktigaste leverantörer av tjänster för att ha en dialog kring vårt miljöarbete och för att informera om de lagar och regelr som är speciella för vår bransch. Den här typen av entreprenörsträffar har vi ungefär vartannat år.

God Jul & Gott Nytt År

Ett år går fort och nu är det dags för oss på FRIBO att önska alla våra hyresgäster och andra kontakter i samhället God jul & Gott Nytt År. Vi ser fram emot 2018 och allt spännande som ska hända då.

Info om värme- & varmvattenproblem 16 dec

Sent på fredagkvällen verkar ett elektriskt styrdon ha slutat fungera i värmecentralen för Åsboplan, Ringvägen och Alphyddan. Securitas fastighetsjour fick flera påringningar fram på lördagsmorgonen om avsaknad av både värme och varmvatten på dessa områden. Efter felsökningar tillsammans med fastighetsskötare från FRIBO, som också ryckt ut på lördag fm, så har felet hittats. Tyvärr behövdes det en behörig elektriker för att byta den trasiga komponenten vilket försenade återställandet. Jour-elektriker från Borås kommer och byter komponenten. I skrivande stund, lördag kl. 12, kan konstateras att det säkert kan dröja ytterligare 3-4 timmar innan alla fått ordentlig värme och varmvatten igen. Från FRIBOs sida beklagar vi förstås alla problem som detta elektriska fel orsakat våra hyresgäster.

Kontoret stängt tis 18/12

Tisdagen den 18/12 är kontoret stängt eftersom vi är på utbildning. Telefonväxeln är öppen och det är fastighetsskötare som svarar.

Sov gott. Vakna fort.

Så här års tänder vi mycket ljus i våra hem, då är det extra viktigt att din brandvarnaren fungerar. Bara för att den sitter uppe behöver inte det betyda att den fungerar, testa den kontinuerligt. Nedan kan du också se en film med ”Arga snickaren” som tar upp ämnet.

Klimatfakta kring våra trähus på Åsbovägen

I samband med vårt byggprojekt av Åsbovägen i Fristad gjordes en livscykelanalys, LCA, för husen. I denna LCA kan man jämföra klimatpåverkan, utsläppsnivåer mm i våra trähus jämfört med likadana hus byggda på ett mer traditionellt vis, så som den här typen av hus vanligen byggs.

Genom att bygga i trä halverar man koldioxidutsläppen vid bostadsbyggande jämfört med betong!

Här kan du läsa Klimatfakta i sin helhet:

Klimatfakta

Nu är våra nya väggmålningar klara

Borås har blivit världsberömt för sina fantastiska väggmålningar, gjorda av konstnärer från hela världen i samband med festivaler kallade NoLimit. Initiativtagaren till NoLimit i Borås heter Shai Dahan och det är han som nu smyckat våra väggar runt Åsbovägen här i Fristad.

Gå gärna förbi och njut av målningarna!

Artwork by Shai Dahan

Nu öppnar Café Börst

Nu öppnar ett café i Borgstena, öppet för alla. En träffpunkt i källaren på Kronängsvägen 13.

Invigning söndagen den 3/9 kl. 15:00.

Öppet onsdag, fredag, söndag 15-19.

Allt till självkostnadspriser.

Caféet drivs av Peder Hagström och sponsras av Hyresgästföreningen och FRIBO.